Εθελοντική προσφορά, μια αναγκαιότητα της εποχής μας – 2023

Τη Δευτέρα 15-05-2023 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: Εθελοντική προσφορά, μια αναγκαιότητα της εποχής μας. Η ημερίδα περιελάμβανε τις παρακάτω ενότητες:

α) Εισήγηση από φιλόλογο του σχολείου για τη σημασία του εθελοντισμού ως αναπόσπαστο κομμάτι του ακτιβισμού της νεολαίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

β) Προβολή ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου για το Ευρωπαικό Σώμα Αλληλεγγύης.

γ) Συζήτηση των εκπαιδευτικών του σχολείου και των μαθητών με καθηγήτρια της Παντείου από εθελοντική ομάδα (άτομο με αναπηρία) για τα προβλήματα αυτών των ατόμων στους χώρους εργασίας και την προσβασιμότητα.

δ) Την Τετάρτη 17-5-2023 πραγματοποιήθηκε η τελευταία ενότητα που περιελάμβανε ενημέρωση από φιλόλογο του σχολείου σχετικά με την εθελοντική παροχή πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτικούς και μαθητές και την επίδειξη τεχνητής αναπνοής ,καθώς και χρήση απινιδωτή από ειδική εθελοντική ομάδα.

Όλες οι παραπάνω ενότητες στόχο είχαν τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών για τη διαμόρφωση του νέου ενεργού πολίτη που λειτουργεί μέσα και έξω από το σχολείο ως φορέας βελτίωσης στην πολιτική και κοινωνική ζωή, καθώς και τον εναγκαλισμό των αξιών που συναπαρτίζουν την ταυτότητα των ευρωπαίων πολιτών.